Matematik

Bestem værdien af k

02. januar 2020 af Homework101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjaaalp :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2020 af AMelev

f(x) = a har højst én løsning ⇔ f(x) - a = 0 har højst én løsning ⇔ g(x) = f(x) - a har højst ét nulpunkt.
g(x) → ±∞ for x → ±∞, så der vil altid være mindst et nulpunkt.
Altså skal evt. lok.max og lok.min begge være over 0.
Løs ligningen g'(x) = 0 for at bestemme evt. ekstremumspunkter xMin og xMax.
Hvis g' har to nulpunkter, vil det mindste være et maxpkt. og det største et minpkt. for g(x). Hvis g' kun har et eller ingen nulpunkter er g voksende. Jf figur.

lok. min gMin = g(xMin).
Løs uligheden gMin > 0 mht. k. Svaret afhænger af a.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2020 af AMelev

Ad #2. Jeg har nok læst spørgsmålet forkert.
Jeg læste det som "For hver værdi af a, skal k bestemmes, så .....", men i linket i #1 læses det som "k bestemmes, så der kun er én løsning uanset a-værdi", hvilket betyder, at f og dermed g skal være voksende, dvs. g' har ikke 2 rødder, så g'(x) ≥ 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2020 af ringstedLC

#1 Rettelse:

\begin{align*} f(x) &= a\Rightarrow f\text{ er monoton}\Downarrow \\ f'(x) &\;{\color{Red} \geq}\;0\Rightarrow d\leq0\Rightarrow \;? \end{align*}

Figuren viser grafen med tre forskellige værdier af k, hvoraf de to tilfredser ligningen.

(Graferne er forskudt vandret for få et bedre overblik).

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Bestem værdien af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.