Matematik

Tretrinsreglen

05. januar 2020 af BAUMANN2730 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey har svært ved denne opgave så hvis der er nogle der kan hjælpe ville det være dejligt.

Vedhæftet fil: mat problem 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2020 af Anders521

# 0

Bemærk størrelsen eh i hintet. Det tyder på du nok skal omskrive ax til exln(a), hvor e er Eulers tal. Bruger du definitionen for differentialkvotienten, vil du som start kunne opskrive differenkvotienten som

[  e(x+h)·ln(a) - ex·ln(a)  ] / h = eln(a) · [ex ·(eh -1) ] / h = eln(a) · ex ·[ (eh -1) ] / h

Bestem nu grænseværdien af den omskrevne differenskvotient. Dog husk at hintet siger at limh→0 ((eh -1) / h) = 1, så

                                 { eln(a) · ex ·[ (eh -1) ] / h } → eln(a) · e= ex·ln(a) = ax for h→ 0. 

Og så er du færdigt.


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.