Matematik

reducering

06. januar 2020 af Mie23234 - Niveau: C-niveau

Nogle der vil hjælpe med at reducere disse to funktioner? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2020 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet? I h(x) kan du gange 2 ind på både 1/2x og -5/2 og derefter reducere. Tilsvarende metode for p(x). Gang 1/2 med 2x og 1/2 med 5 og reducer. 

- - -

 

 


Svar #2
06. januar 2020 af Mie23234

#1

Hvad har du selv prøvet? I h(x) kan du gange 2 ind på både 1/2x og -5/2 og derefter reducere. Tilsvarende metode for p(x). Gang 1/2 med 2x og 1/2 med 5 og reducer. 

Jeg får h(x)=2*1x 

og p(x)=2.5


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} h(x) &= \left ( \frac{2\cdot 1}{2}x-\frac{2\cdot 5}{2} \right )+5=\;? \\ p(x) &= \left ( \frac{1\cdot 2}{2}x+\frac{1\cdot 5}{2} \right )-\frac{5}{2}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2020 af Mathias7878

h(x) = 2\cdot (\frac{1}{2}x-\frac{5}{2})+5 = \frac{2\cdot1}{2}x-\frac{5\cdot 2}{2}+5 = \ ?

p(x) = \frac{1}{2} \cdot (2x+5)-\frac{5}{2} = \frac{1}{2}\cdot 2x+\frac{1}{2}\cdot 5 -\frac{5}{2} = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2020 af StoreNord

#0
           "Man ganger en parentes med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet."

(ungdoms-lærdom)


Svar #6
06. januar 2020 af Mie23234

#3

\begin{align*} h(x) &= \left ( \frac{2\cdot 1}{2}x-\frac{2\cdot 5}{2} \right )+5=\;? \\ p(x) &= \left ( \frac{1\cdot 2}{2}x+\frac{1\cdot 5}{2} \right )-\frac{5}{2}=\;? \end{align*}

Ja så h(x)=1x-10

p(x)=1x+10


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2020 af StoreNord

Nej
Nej


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

h(x)=x

p(x)=x

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2020 af Mathias7878

Ja

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Ved godt at jeg mangler udregningerne, men kan ikke skrive dem herinde rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2020 af StoreNord

Du må gerne sakse andres ligninger, og se hvordan de er lavet.
Bare træk dem ned i svarfeltet og højreklik på dem. Men undgå at sende dem!!!


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Ok

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Tak, for nyttigt svar

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.