Matematik

Parabel

08. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder man en forskrift for et andengradspolynom, når man kun kan se grafen grafisk for den, og kun kender f(x) = ax2+bx+c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2020 af mathon

\begin{array}{llll} \textup{interessant er:}&\textup{grenretning}\\\\&\textup{toppunkt}\\\\&\textup{sk\ae ringer med x- og y-akse}\\\\\\\textup{principielt}&\textup{kan a,b,og c beregnes, hvis man kender koordinaterne til tre vilk\aa årlige af grafens punkter}\\\textup{ved at l\o se}&\textup{tre ligninger med tre ubekendte} \\\\&y_1={x_1}^2\cdot a+x_1\cdot b+c\\\\&y_2={x_2}^2\cdot a+x_2\cdot b+c\\\\&y_3={x_3}^2\cdot a+x_3\cdot b+c\end{array}


Svar #2
08. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Tak, Mathon

Svar #3
08. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Det jeg skulle finde ud af var hvordan man finder forskriften.
Men jeg kender jo ingen tal, som er indsat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2020 af mathon

Du kan formentlig aflæse tre koordinatsæt på grafen.


Svar #5
08. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Ok


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.