Matematik

Harmoniske svingninger

08. januar 2020 af Amanda2003 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe:

I begyndelsen af dette århundrede blev der fremsat teorier om, at mennesker er styret af biologiske svingninger, de såkaldte biorytmer. Der skulle være tre harmoniske svingninger: en intellektuel rytme på 33 døgn, en følelsesmæssig på 28 døgn og endelig en fysisk rytme på 23 døgn. Hver af disse svingninger begynder ved fødslen og svinger mellem -1 og 1. Når de er oppe på 1, er man helt på toppen, specielt hvis de alle tre topper samtidig, hvorimod det er kritisk, når de på samme tid nærmer sig værdien -1.

a) Lad x betegne det antal dage man har levet og angiv regneforskriften for hver af de tre harmoniske svingninger, der angiver den intellektuelle, følelsesmæssige og fysiske tilstand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2020 af peter lind

f(t) = sin(2πt/T) hvor t er tiden i døgn og T er den pågældene svingstid


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2020 af mathon

rytme = svingningstid


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Biorytmebegrebet er en del ældre. De var i hvert fald kendt i slutningen af 1980'erne.

Jeg har aldrig set nogen dokumentation for, at der skulle være noget om snakken.


Svar #4
08. januar 2020 af Amanda2003 (Slettet)

så fx f(t)=sin(2π*33/t) når det omhandler den intellektuelle rytme?


Svar #5
08. januar 2020 af Amanda2003 (Slettet)

#1

f(t) = sin(2πt/T) hvor t er tiden i døgn og T er den pågældene svingstid

så fx f(t)=sin(2π*33/t) når det omhandler den intellektuelle rytme?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2020 af mathon

                                 \small \small \begin{array}{lllll} &u_{int}=\sin\left ( \frac{2\pi }{33\; d}\cdot t \right )\\\\&u_{f\o l}=\sin\left ( \frac{2\pi }{28\; d}\cdot t \right )\\\\&u_{fys}=\sin\left ( \frac{2\pi }{23\; d}\cdot t \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2020 af ringstedLC

Se #1 igen, T er en konstant. Og erstat t med x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

#5 Du skal erstatte T med 33, ikke t.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2020 af mathon

bedre: 

                               \small \small \small \begin{array}{lllll} &u_{int}(t)=\sin\left ( \frac{2\pi }{33\; d}\cdot t \right )\\\\&u_{f\o l}(t)=\sin\left ( \frac{2\pi }{28\; d}\cdot t \right )\\\\&u_{fys}(t)=\sin\left ( \frac{2\pi }{23\; d}\cdot t \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.