Matematik

Diff-ligning

21. januar 2020 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: A-niveau
Vedhæftet opgave vil jeg gerne have løst

Svar #1
21. januar 2020 af minfarlugter (Slettet)

Har brug for hjælp til denne og det haster

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2020 af peter lind

Brug formel 180 side 29 i din formelsamling


Svar #4
21. januar 2020 af minfarlugter (Slettet)

#3
Brug formel 180 side 29 i din formelsamling

Jeg kan godt løse differential ligningen, men det skal være DEN løsning der har y=2 som tangent, som jeg har svært ved

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2020 af peter lind

Brug dog den generelle løsning. Så kan du altid bagefter bruge betingelsen til at bestemme c


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2020 af mathon

               \small y=\left ( 2\cdot e^{6.25} \right )\cdot e^{x^2+5x}


Svar #7
21. januar 2020 af minfarlugter (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse for c når jeg ikke får oplyst et punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2020 af peter lind

Du ved at for  y = 2 er f'(x) =0


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2020 af AMelev

Brug dit CAS-værktøj til den gennerelle løsning af differentialligningen.
Så skulle du gerne få y(x) = c\cdot e^{-x^2-5x}, hvis jeg da ikke har tastet forkert.
Løs så ligningen y'(x) = 0 mht. x, så har du røringspunktets 1.koordinat x0
Indsæt dette i y(x) og løs ligningen y(x0) = 2 mht. c.


Skriv et svar til: Diff-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.