Matematik

Parabe

26. januar 2020 af Fysikxd (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg kender ikke til forskriften på parablen

Hvordan finder jeg forskriften ?? Ved ikke hvad x2 er og x3 og x1 og x? og y og y2? og y3?


Svar #1
26. januar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Parabel*


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2020 af ringstedLC

Tjah, så er det ikke ligetil. Men du have en figur, der er til at aflæse eller lignende. Vedhæft hele opgaven.


Svar #3
26. januar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Ja, men hvad er x1 x2 og x3 og y1 y2 y3


Svar #4
26. januar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Koordinaterne


Svar #5
26. januar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Ringsted, skal nok vedhæfte dig et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2020 af StoreNord

x-værdierne er nok nogle tal på x-aksen. De svarer måske til "løsningerne" og toppunktets x-koordinat.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. januar 2020 af Capion1

Vil man, ud fra tre punkter i planen, have en parabel til at gå gennem alle tre punkter,
opstiller man tre ligninger med tre ubekendte, a, b og c , som er koefficienter og konstantled
i den forskrift, som parablen er givet ved:
          ax12 + bx1 + c = y1
          ax22 + bx2 + c = y2
          ax32 + bx3 + c = y3
Ligningerne kan løses i hånden, med lidt tålmodighed, men en programmeret matrix vil behandle
ligningerne i én mundfuld.


Svar #8
02. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Ok, tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2021 af Quarr

Ved godt det er lang tid siden jeg sidst oprettede den her tråd. Det er ret lang tid siden jeg sidst udregnede diskriminanten og jeg skal snart have om den igen. Kan jeg få en af jer til at forklare mig, om hvordan man regner diskriminanten rigtigt ud uden fortegnsfejl. Altså et eksempel.

På forhånd tak! :D

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. oktober 2021 af ringstedLC

Det gøres ved at indsætte korrekt (sæt parenteser, hvis det er nødvendigt) og bruge regnereglerne rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. oktober 2021 af StoreNord

f(x)=ax²+bx+c

f(x)=2x²+20x+5

d=b^{2}+4\cdot a\cdot c =20^{2}-4\cdot 2\cdot 5=400-4\cdot 3 \cdot 5=400-60=340


Skriv et svar til: Parabe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.