Matematik

Undersøg x

27. januar 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej nogen der evt ved dette? 

spørgsmålet lyder således,, 

undersøg om x=4 er en løsning til ligningen 

bemærk du skal ikke løse ligningen. 

3x+1=13/x-3


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2020 af mathon

Indsæt 4 i stedet for x på begge sider og undersøg om begge sider udregnes til samme tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2020 af AMelev

#0 Hvis ligningen hedder 3x+1=\frac{13}{x-3}, mangler der parentes om x-3. Her er x = 4 løsning.
Som du har skrevet det, er ligningen3x+1=\frac{13}{x}-3, jf regningsarternes hierarki.  Her er x = 4 ikke løsning.


Svar #3
27. januar 2020 af l24 (Slettet)

tusind tak :) 


Skriv et svar til: Undersøg x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.