Matematik

Bestem tallet k

06. februar 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj! Jeg har siddet med denne opgave i noget tid, og kan virkelig ikke finde ud af hvad jeg skal gøre...

Bestem tallet k så de to vektorer er ortogonale 

a=(k^2/k) og b=(2/3)

Jeg ved at man skal gange dem med hinanden og sætte det lig 0, men ved ikke hvad jeg ellers skal..

Håber nogen kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2020 af janhaa

a*b = 0

(k^2,k)*(2,3)=0\\ 2k^2+3k=0\\ k(2k+3)=0\\ k=0,k=-3/2


Svar #2
06. februar 2020 af studineM

Tusind tak! Nu giver det mening:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2020 af AMelev

Væn dig til at bruge din formelsamling - det er nemmere og hurtigere end at skulle skrive og læse her, og så må den bruges til eksamen.
Benyt (53) & (50) side 11. Indsæt, beregn og løs den fremkomnne 2.gradsligning mht. k.


Skriv et svar til: Bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.