Matematik

Integralregning

06. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) og c) kan jeg godt finde ud af, men er lidt i tvivl om b). Kan det passe, at jeg skal finde f´(x) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2020 af mathon

b)
        Bestem amax.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2020 af mathon

som kræver:
                        \small \frac{\mathrm{d} \mathbf{a}}{\mathrm{d} t}=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2020 af mathon

korrektion
                        \small \small \frac{\mathrm{d} \textup{a}}{\mathrm{d} t}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2020 af AMelev

          
Du skal bestemme max(a(x)) på sædvanlig vis. Hvad er problemet?
Du skal bestemme nulpunkter for a'(x), altså løse a'(x) = 0, og så bestemme fortegn for a' eller benytte grafen for a til at fastlægge max(a(x)).


Svar #5
08. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Når jeg løser a´(t) = 0, får jeg tre t-værdier

t=68,98470948    ∨    t=80,88155668    ∨    t=92,91178651

Drejer det her sig om monotoniforhold?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2020 af ringstedLC

#5: Delvist; beregning af ekstrema hører med til en monotoniundersøgelse af en funktion.

Løsningerne giver dig de værdier af t, hvor hældningen af a's tangent er nul. Se på grafen og bestem den af løsningerne, der giver amaks. Indsæt denne i a(t).


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2020 af AMelev

Nulpunkterne for a' er rigtige.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #8
08. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Kan det passe, at 92,9 er a_maks ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2020 af ringstedLC

#8: Nej, men:

\begin{align*} a(92.9) &= a_{maks} \end{align*}

Du skal bla. læse op på funktionsværdier, så din forståelse for funktioner og deres grafer forbedres. Det her bør nu være fuldstændigt på plads på dit niveau.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.