Matematik

y’=k*y

07. februar 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau
Hvordan hænger hastighedsudtrykket v=k*[a] sammen med y’=k*y

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er a og v?


Svar #2
07. februar 2020 af XXXX121221

v er hastighed og a er den aktuelle stofmængdekoncentration

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll}&v=-\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^x&\textup{hvis }A\textup{ er reaktant}\\\\&v=\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^x&\textup{hvis }A\textup{ er produkt} \end{array}


Svar #4
07. februar 2020 af XXXX121221

Men hvad er sammenhængen mellem de to formler. Den ene beskriver enzym et eller andet hastighed men jeg skal vide hvordan de hængere sammen biologi og matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2020 af mathon

eller noteret
                      \small \left [ A \right ]{ }'=k\cdot \left [ A \right ]


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2020 af mathon

hvis løsning er:

                           \small \small \left [ A \right ]=C\cdot e^{k\cdot t}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du i ligningen y'=k*y erstatter y med [a], får du:

[a]' = k*[a]

v er den afledede af [a]: v = [a]', så du kan erstatte [a]' med v:

v = k*[a].


Skriv et svar til: y’=k*y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.