Engelsk

navneord, flertals dannelse

07. februar kl. 18:11 af er34 - Niveau: 8. klasse

hej, er der nogen som ved hvad navneord flertalsdannelse er?(engelsk)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar kl. 01:34 af OliverHviid

Regelmæssige navneord (substantiver) har normalt endelsen -s på engelsk, dvs. river bliver til rivers, car bliver til cars osv.

Hvis substantivet f.eks. ender på s, sh, ch (og et par andre) så bliver flertalsformen -es, dvs. dash bliver til dashes, latch bliver til latches osv.

Hvis substantivet derimod ender på y, så bliver endelsen -ies. Derfor bliver penny f.eks til pennies, country til countries etc.

Der findes naturligvis også uregelmæssige substantiver hvis flertalsform man blot bliver nødt til at lære. Et par eksempler kunne f.eks. være ox der bliver til oxen, tooth der bliver til teeth, woman der bliver til women mm.

NB. visse substantiver er utællelige, dvs. at de ikke har en flertalsform (pluralisform) Dette gælder  for ord som furniture, money, news mm. hvorfor man altså netop ikke kan skrive "furnitures".

Hvis du har flere spørgsmål så bare skriv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar kl. 10:34 af Stygotius

Det er nu kun navnord som ender på et "y" med en forudgående konsonant som ændrer et "y" til "ie". Det hedder således "one boy - two boys".

Det er vigtigt at huske at det ikke er de samme navneord som er utællelige på dansk og på engelsk,                  jf. "et møbel > to møbler" = "furniture". Et utælleligt navneord kan godt komme i flertal  hvis det betyder  "eksemplarer af" eller  "forskelllige slags"  jf. "Teas are served in the garden"  (skilt på en pub) eller "We sell many different cheeses"  (skilt i en ostebutik)


Skriv et svar til: navneord, flertals dannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.