Matematik

Differentialligninger

09. februar 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan man godt skrive -d[A]/dt identificeres som dy/dx eller skal man skrive d[A]/dt identificeres som dy/dx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af peter lind

Jeg vil bare skrive [A]=y


Svar #2
09. februar 2020 af Emilie50 (Slettet)

men det er i forhold til differentialligninger - jeg skal argumentere for at det er differentialligninger.. Hvordan vil man med ord argumentere for at d[A]/dt=[A]*k er separabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2020 af janhaa

#2

men det er i forhold til differentialligninger - jeg skal argumentere for at det er differentialligninger.. Hvordan vil man med ord argumentere for at d[A]/dt=[A]*k er separabel?

\frac{d[A]}{[A]}=k\,dt\\ \\ \\ \int\frac{d[A]}{[A]}=k\int\,dt\\


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2020 af peter lind

y er bare navnet på en variabel. Det er ligegyldig om du kalder denne variabel for x, y, z, [A] eller noge helt tredje. Du gør dig nogle unødvendige bekymringer.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.