Matematik

sfærisk geometri

16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kon hjælpe mig med denne opgave, kan ikke lige se hvordan den skal løses. (Se vedhæftet fil )


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2020 af StoreNord

Da centervinklen er 60 grader, er buen 360/60 af hele storcirklen.


Svar #2
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Hvorfra ved du at center vinklen er lig med 60 grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2020 af PeterValberg

#2

hvis k = R (radius) er trekant ABC (C for centrum)
en ligesidet trekant og i en lige sidet trekant er alle
vinkler lignmed 60 grader

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Ohhh nu forstår jeg, mange tak! 

så vi har nu den sfæriske afstand mellem punkterne som så er lig med 60 grader, mange tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2020 af StoreNord

Nej.
Den er sfæriske afstand er buen 1/6 af hele storcirklen.

                                            \frac{1}{6}\cdot \pi R^{2}

Og der er ingen, der siger, at det er Moder Jord.


Svar #6
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Men vi kender ikke R


Svar #7
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Kun at K =R


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2020 af StoreNord

Du skal bare aflevere det som:
                                                           \frac{1}{6}\cdot \pi R^{2}


Svar #9
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Men hvorfor ganger vi med phi og radius i anden? kan ikke lige se det 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2020 af StoreNord

Det er også forkert, undskyld!
                                                  \frac{1}{6}\cdot 2 \pi R


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2020 af Capion1

# 5 og 8
Udtrykket har ikke noget med den sfæriske afstand at gøre.
Den sfæriske afstande er 60º = π/3 rad som nævnt andetsteds.


Svar #12
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Men skal man så bare sige at den sfæriske længde er en 1/6 af den store cirkel? 


Svar #13
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Så den sfæriske afstand er lig med 60 grader eller? nu er jeg helt forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. februar 2020 af Capion1

En sfærisk længde er en del af storcirklen, der forbinder de to punkter og måles i grader eller rad.
Til skibssejlads, flyvninger m.m. er det praktisk at omsætte den sfæriske afstand i km, men råmaterialet
er altid grader eller rad.
Alle stykker, - sider og vinkler i en sfærisk trekant, udtrykkes i grader.


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. februar 2020 af StoreNord

Jeg må give #11 ret. Det jeg har fundet, er den metriske afstand.
https://www.youtube.com/watch?v=n28CtkBAnis


Svar #16
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

dvs at den sfæriske længde må være 6 grader, da 360/60 = 6 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. februar 2020 af Capion1

Nej. Den hele storcirkel gennem to punkter på kuglen er altid 360º
Buen AB er 1/6 heraf = 60º.


Svar #18
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Nåååååår nu forstår jeg, tusinde tak for hjælpen!!


Svar #19
16. februar 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Lige for at være helt sikker, den sfæriske længde er altså 60 grader right? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. februar 2020 af Capion1

Lad os repetere den sfæriske geometri:
Læg en plan gennem A, B og kuglens centrum. Kuglen vil, på planen, frembringe en storcirkel med samme
radius som kuglen. Den korteste afstand mellem to punkter på kuglen er en del af storcirklen.
Så svaret er 60º, ja.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.