Kemi

Hvad har jeg overset?

22. februar 2020 af Minniei (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven:

"Vis, at den aktuelle begyndelseskoncentration af hydrogenperoxid
er 0,235 M i deleksperiment 4."

Jeg har forsøgt at regne den aktuelle begyndelseskonc. af hydrogenperoxid, men den bliver hver gang forkert. Er der nogen, som ved, hvordan den skal regnes og forklare det?

Vedhæftet fil: i tvivl.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af Soeffi

#0. Du skal beregne, hvor mange mol H2O2, der er i test-blandingen, dvs. de 15% H2O2-opløsning + KI-opløsning + H2O. Denne stofmængde skal så divideres med blandingens rumfang.

For 15% H2O2-opløsningen gælder, at der er 0,15 g H2O2 i 1,0 g opløsning. Densiteten af H2O2-opløsningen er 1,065 g/mL. Rumfanget af 1,0 g opløsning er (1,0 g/(1,065 g/mL)) = 0,93897 mL.

Dermed er der 0,15 g/(0,93897 mL) = 0,15975 g H2O2 pr. mL H2O2-opløsning.

I 0,25 mL H2O2-opløsning er der derfor (0,25 mL)·(0,15975 g/mL) H2O2 = 0,039938 g H2O2.

Molmassen af H2O2 er 34,0147 g/mol. Antal mol H2O2 i 0,25 mL H2O2-opløsning er (0,039938 g)/(34,0147 g/mol)) = 0,001174 mol H2O2.

Dermed er der 0,001174 mol H2O2 i test-blandingen. Test-blandingens rumfang er 5 mL og stofmængde-koncentrationen af H2O2 i test-blandingen er derfor: (0,001174 mol)/(5·10−3 L) = 0,2348 M.


Skriv et svar til: Hvad har jeg overset?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.