Matematik

Andengradspolynomium

22. februar 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man disse type opgaver? At bestemme a, b og c værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af janhaa

P(0) = 1

P(5) = 36

P ' (0) = -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2020 af AMelev

                               

a) Opstil tre ligninger med 3 ubekendte, jf #1, og løs ligningssystemet mht. a, b og c.

b) Oplysningen om tangenten fortæller 2 ting:
1) f '(1) er hældningen for tangenten
2) f(1) er tangentens y-værdi i x = 1

Du kan altså opstille 2 ligninger med de to ubekendte b og c. Løs dette ligningssystem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2020 af janhaa

P(0) = c = 1

c = 1

P(5) = 25a + 5b + 1  = 36

5a+ b = 7

f ' (x) = 2ax + b

f ' (0) = b = -3:

b = -3

5a  - 3 = 7

a = 2


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.