Matematik

Optimering

23. februar 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, må jeg få lidt hjælp med hvordan opgaven (3.) i filen som jeg har vedhæftet skulle løses? Synes, at den er lidt besværlig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af peter lind

Omkredsen skal være 60m og til de to sider går der 2x. Så skal den sidste side være 60-2x. Arealet bliver længde gange bredde. Arealet kan enten enten maximeres ved at bruge differentialregning eller brug toppunktsformlen for en parabel


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af ringstedLC

1. løsning: En cirkel har omkredsen O:

\begin{align*} O=60 &= 2\pi\,r\Rightarrow r=\;? \\ A &= \pi\,r^2 \end{align*}

2. løsning: Den halve cirkel har omkredsen O½:

\begin{align*} O_{\frac{1}{2}}=60 &= \frac{2\pi\,r}{2}\Rightarrow r=\;? \\ A_{\frac{1}{2}} &= \frac{\pi\,r^2}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.