Matematik

Bestem en forskrift for N

25. februar 2020 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal besteme en forskrift for N 

Det oplyses at N(3) = 300 og N(14)=4000

En der kan hjælpe med hvordan man finder det?

- tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

Hvilken ligning?


Svar #2
25. februar 2020 af MGjosefine (Slettet)

Øhm ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2020 af PeterValberg

Din vedhæftede graf er tegnet på enkeltlogaritmisk papir
og er en ret linje (den bedste rette linje til de viste punkter).
Derfor må der være tale om en eksponentiel udvikling,
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af PeterValberg

Modellen for en eskponentiel sammenhæng er:

N(t)=b\cdot a^t

du kan ud fra de to givne punkter bestemme
forskriften som demonstreret i video nr. 3
på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2020 af mathon

En eksponentiel ligning
                                            \small y=b\cdot a^x

afbildes på enkeltlogaritmisk papir i en ret linje:

                                            \small \log(y)= \log(a)\cdot x+\log(b)

Aflæs hældningen og beregn a og efterfølgende b.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2020 af mathon

eller
                             

                             \small \small \begin{array}{lllll}&\frac{y_2}{y1}=a^{x_2-x_1}\\\\&\frac{4000}{300}=a^{14-3}\\\\&a=\left ( \frac{4000}{300} \right )^{\frac{1}{11}}\\\\& b=\frac{300}{a^3} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.