Fysik

Hjælp til Fysik B

25. februar 2020 af Mulle29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med den her opgave om hastighed, er i tvivl om løsningerne 

En bil kører med hastigheden 65 km/t. Bilen bremser, således at størrelsen af dens acceleration er                IaI = 5,5 m/s2 

a. Omregn hastigheden til m/s

b. Hvor lang tid går der før bilen holder stille?

c. Hvor lang er bremselængden?

Håber i kan hjælpe:) 


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll}a)&65\; \frac{km}{h}=\frac{65}{3.6}\; \frac{m}{s}=18.0556\; \frac{m}{s}\\\\b)&v=v_0-\left | a \right |\cdot t\\\\&0=\left (18.0556\; \frac{m}{s} \right )-\left ( 5.5\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t\\\\&t=\frac{18.0556\; \frac{m}{s}}{5.5\; \frac{m}{s^2}}=3.28\; s\\\\c)&2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2&\textup{som med }v=0\textup{ giver:}\\\\&\Delta s=\frac{-\left (18.0556\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -5.5\; \frac{m}{s^2} \right )}=29.64\; m \end{array}


Svar #2
25. februar 2020 af Mulle29 (Slettet)

#1

                    \small \begin{array}{lllll}a)&65\; \frac{km}{h}=\frac{65}{3.6}\; \frac{m}{s}=18.0556\; \frac{m}{s}\\\\b)&v=v_0-\left | a \right |\cdot t\\\\&0=\left (18.0556\; \frac{m}{s} \right )-\left ( 5.5\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t\\\\&t=\frac{18.0556\; \frac{m}{s}}{5.5\; \frac{m}{s^2}}=3.28\; s\\\\c)&2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2&\textup{som med }v=0\textup{ giver:}\\\\&\Delta s=\frac{-\left (18.0556\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -5.5\; \frac{m}{s^2} \right )}=29.64\; m \end{array}

Tusind tak mathon :D Har du en formelsamling der er god til emnet?


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.