Matematik

HJÆLP!!!

29. februar 2020 af Peter00005 - Niveau: B-niveau

Hej jeg skulle spørger om jeg kunne få hjælp til opgave 6 a og b, da jeg har svært ved at forstå dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af mathon

Vis din beregning af \small f{\, }'(x)


Svar #2
29. februar 2020 af Peter00005

Her


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2020 af mathon

                              \small \begin{array}{llll}&f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}-2\cdot x^{2-1}-3\cdot 1\cdot x^{1-1}\\\\&f{\, }'(x)=x^2-2x-3 \end{array}


Svar #5
29. februar 2020 af Peter00005

Okay, men hvad med b. Den giver ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \left (ax^n\right )' &= nax^{n-1} \\ \left (\frac{1}{3}\,x^3\right )' &= 3\cdot\frac{1}{3}\,x^{3-1}=x^2 \\ \end{align*}

b) 

\begin{align*} f'(x)=0 &=x^2-2x-3 \\ x &=\;? \end{align*}


Svar #7
29. februar 2020 af Peter00005

Jeg har forstået den opgave. Har svært ved opg. 6 b


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. februar 2020 af ringstedLC

Du bør lave en bedre overskrift!

Ligningen to løsninger. Monotoni for f:

- Bestem væksten for f i intervallerne x < x1, x1 < x < x2 og x > x2 ved at bestemme f '(x1), f '(x1 x < x2) og f '(x2).

- Bestem ekstrema, (x1f(x1) og (x2f(x2)).


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2020 af mathon

 \begin{array}{lll} \textup{fortegnsvariation}\\ \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}\\x\textup{:} \end{array}  ___________-1___________3___________
\begin{array}{lll} \textup{monotoni}\\\textup{for }f(x)\textup{:} \end{array}

som du selv færdiggør.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.