Matematik

Opskriften

29. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Opskriften til 4 personer
250 g hvedemel
4 æg
3 dl mælk
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olie
Hvor mange æg skal Mads bruge hvis han gerne vil bage pandekager af 2 kg hvedemel

Hvad skal jeg regne ud her

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2020 af PeterValberg

Der skal (i følge opskriften) bruges 4 æg til 250 g mel

2 kg mel er 8 gange så meget mel, som der er angivet i opskriften,
så skal der vel også bruges 8 gange så mange æg, ikke sandt?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{2\cdot 1000\text{ (g hvedemel)}}{250\text{ (g hvedemel)}} =\frac{2000}{250}=8 &= \frac{x\text{ (\ae g)}}{4\text{ (\ae g)}} \\ 8\cdot 4\text{ (\ae g)} &= \frac{x\text{ (\ae g)}\cdot 4\text{ (\ae g)}}{4\text{ (\ae g)}} \\ x\text{ (\ae g)} &= 8\cdot 4\text{ (\ae g)} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2020 af Soeffi

#0. Generelt: Hvor mange æg går der på eet gram mel og dermed, hvor mange på 2000 gram.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2020 af Soeffi

#3. (4 æg)/(250 g mel) = 16/1000 æg/g mel = 0,016 æg/g mel.


Svar #5
01. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Mads løber med en konstant fart på 12 km/t.
Hvor mange km løber Mads på 20 min.

Er det ikke 36 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2020 af PeterValberg

20 minutter er en tredjedel time,
så han løber vel kun en tredjedel
af den distance, han kan løbe på en hel time
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

20 km/t

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2020 af Soeffi

#7 20 km/t ...Du misforstår. Der spørges efter en distance ikke en fart.

Hvis han løber 12 km på en time, hvor langt er han så nået efter 20 min.?

Ikke: Hvad vil hans fart være, hvis han løb 12 km på 20 min?


Svar #9
01. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ca 4

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2020 af PeterValberg

#9 ikke bare ca. 4,.... men 4 ... da 4 netop er en tredjedel af 12
     og det er 4 km, da der er efterspurgt en distance

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor lang tid tager det for Mads at løbe 10 km.. min

Er det ikke 20 min

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2020 af PeterValberg

Hvis Mads stadig kan løbe 12 km på 20 minutter,
så løber han 12/20 = 0,6 km pr. minut,
så du skal bare dividere 10 km med 0,6 km/min for at
beregne hvor længe, Mads vil være om at løbe de 20 km
(resultatet bliver i minutter)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det så 16 min

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. marts 2020 af PeterValberg

Nærmere 17 minutter (rundet op)
helt præcist giver det 16,666.... minutter
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Posen til venstre indeholder 60 franske mandler. Posen til højre indeholder 20% flere mandler og vejer 20% mere end posen til venstre.
Hvor mange franske mandler er der i posen til højre...

Er der ikke 40 mandler

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. marts 2020 af PeterValberg

Hvis posen til højre indeholder MERE end posen til venstre,
og posen til venstre (den, der indeholder mindst) indeholder 60 mandler,
virker det så ikke forkert, at du får fundet frem til, at der kun skulle være 40 mandler
i posen til højre (der burde indeholde en femtedel MERE end den til venstre) ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #17
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så svaret er 1/5 mandler

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. marts 2020 af PeterValberg

Nej, det er det bestemt ikke....
Af ogaveteksten fremgår det, at der er en femtedel MERE i posen til højre (+20%),
din opgave er så at finde ud af, hvor meget en femtedel af 60 er og derefter lægge
dette antal til de 60....DET er svaret på opgaven :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #19
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

72 mandler

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. marts 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.