Matematik

Banekurve hjælp

02. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælåp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af AMelev

                    

a) Brug dit CAS-værktøj til at tegne parameterkurven - husk at sætte til radian og angive t-intervalllet. 

b) Skæring med 1. aksen, dvs. y = 0. Løs ligningen y(t) = 0 og indsæt t-løsningen i x(t)
Skæring med 2.aksen, dvs. x = 0. Tilsvarende procedure.

c) Lodret tangent har retningsvektor med 0 som 1.koordinat. Retningsvektor for tangenten i punktet P(x(t0,y(t0)) er \binom{x'(t0)}{y'(t0)}. Løs ligningen y'(t) = 0

d) Indsæt de fundne t-værdier i parameterfunktionerne.

e) Bestem reningsvektor for tangenterne og derudfra tangenthældningen 

f) Ud fra tangentens retningsvektor får du, at tangenthældningen er a=\frac{y'(t0)}{x'(t0)}
Løs ligningen a = 1

g) Indsæt de fundne t-værdier i parameterfunktionerne

Kunne du virkelig ikke noget af dette selv?
Du skriver, det er A-niveau - så brug formelsamlingen her


Svar #2
02. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Mangler kun det sidste spørgsmål 


Skriv et svar til: Banekurve hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.