Matematik

algebra reduction

02. marts 2020 af hma98 - Niveau: Universitet/Videregående

er det her lavet rigtigt? har ik helt styr på reglerne 

2x-(3x-y)-5(-x+5y)

6x-y-5x+5y

11x-6y


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af AskTheAfghan

Niveau: "Universitet/Videregående"?

2x-(3x-y)-5(-x+5y) = 2x - 3x + y + 5x - 25y.

Kan du tage den herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af AMelev


Svar #3
02. marts 2020 af hma98

altså går på en videregående uddannelse men ved godt at det nok er folkeskole niveau


Svar #4
02. marts 2020 af hma98

2x - 3x + y + 5x - 25y. 

4x - 26y


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2020 af ringstedLC

#4: du sjusker igen med fortegnene...

\begin{align*} 2x-3x+5x+y-25 &= 4x -... \end{align*}


Svar #6
02. marts 2020 af hma98

er det ikke 25y i stedet for bare 25?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2020 af ringstedLC

#6: Jo, da:

\begin{align*} 2x-3x+5x+y-{\color{DarkGreen} 25y} &= 4x-... \end{align*}

der var det mig, der sjuskede.


Svar #8
04. marts 2020 af hma98

4x-24y?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2020 af AMelev

Sæt 4 uden for parentes.


Skriv et svar til: algebra reduction

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.