Generelt

Droppe ud?

02. marts kl. 22:10 af cille332

Jeg går i 3.g på STX og ved ikke, om jeg skal droppe ud? Jeg ønsker at tage en uddannelse, der kræver et højt snit og stoler ikke helt på, at kvote 2 er vejen.. Overvejer derfor at droppe ud og tage en 2-årig STX i stedet for netop at have den mulighed for at forbedre mine karakterer. Jeg spørger så JER kloge hoveder, om dette nu er et fornuftigt valg. Jeg har virkelig brug for et fornuftigt syn på dette valg..

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts kl. 22:19 af Larsdk4

Hvad er dit gennemsnit ? 

Hvad ønsker du at læse ?


Svar #2
04. marts kl. 18:07 af cille332

9,3 

Medicin 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts kl. 18:23 af liawo

få noget erfaring nogle andre steder, så kan der være en risiko for at du kommer ind med kvote 2.

husk hvis du har afsluttet fag så kan de ikke tages om igen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts kl. 22:43 af guzbak

Obs fra 2020 har kvote2 i ku ændret optagelsesprøven, så erfaring og motiveret ansøgning tæller ikke på samme måde som før.
Det bliver en adgangsprøve som på sdu.

Gør hvad du føler er bedst og lyt til din mavefornemmelse. Jeg stod med samme tanker som dig, for nogle år siden. Følte ikke at jeg nødvendigvis ville få medicin snittet ved at droppe ud og dette ville altså ikke sikre mig vejen til medicin, så jeg valgte at færdiggøre gymnasiet. Tog kvote2 vejen og er forhåbentligt læge i 2021.

Budskabet er altså at du selv må vurdere hvad du har det bedst med. Hvis du virkelig tror at du kan få snittet til medicin, så drop ud og prøv igen. Hvis du er i tvivl, er der altså mange der kommer ind via kvote2. Hvis ikke første år, så andet eller tredje år :)
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts kl. 20:42 af gerthansen

Den mest simple vej er helt klar gennem kvote 1, men det kræver meget arbejde, da du nærmest skal have et snit på 10.5 uden de forskellige bonuser og jeg ved ikke hvad for at være garanteret en plads. Dette kræver derfor altså en masse arbejde. Nogen "snyder" derfor også, og tager en studie retning hvor de ved de kan få gode karakterer fremfor at tage hvad der interesserer dem. Og så bruger de sommeren eller det efterfølgende år på at supplere via GSK og lignende.

Den anden vej du kan tage er kvote 2, hvor de fire forskellige universiteter har hver deres egen måde at gøre det på, og som indenfor de seneste år er blevet ændret nogen gange, og gør det nok også i fremtiden. Her kan det være farligt at satse på en af dem, da disse kan gå hen og ændre sig.

Den tredje vej er medicin i udlandet, men her igen skal du ud i nogen forskellige optagelsessytemer og andre SU regler, hvor du nok skal have en mindre opsparing for at kunne gennemføre det. Nogen gør så også det at de tager dele af den i udlandet og så kommer tilbage til Danmark, og tager resten. Igen, dette er noget du selv bør undersøge. Ydermere skal du også huske på at i mange tilfælde ville det ikke kunne overføres en til en fra fx Polen til Danmark, og de fleste vil nok derfor anbefale at du tager hele uddannelsen i udlandet i sådan et tilfælde.

Til sidst vil jeg også anbefale dig at gøre op med dig selv hvorfor du vil læse medicin, om det er for at kunne hjælpe andre, pengene, prestigen etc. For det er et langt studie, med 6 års universitet, et års turnus, og så specialisering hvis sådan en ønskes og nogen vil nok mene man aldrig helt bliver færdig med at læse.
Men god fornøjelse og held og lykke.


Svar #6
19. marts kl. 11:15 af cille332

Tusinde tak for jeres svar!


Skriv et svar til: Droppe ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.