Matematik

Tangent

03. marts 2020 af Juliesanchez - Niveau: B-niveau

Hej med jer 

Jeg har siddet i et stykke tid og kigget på denne opgave, men jeg kan simpelthen ikke helt finde hoved og hale i den. For at løse den har jeg tænkt på at bruge tangentens ligning, men kan ikke helt komme videre derfra. Er der nogle der vil give en hjælpende hånd? 

Tak på forhånd;))

Opgaven lyder på følgende måde:

g(x)=x^4 - 4x^3 + 3x + a,
b) Bestem a, så grafen for g(x) går gennem punktet (2,5).


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2020 af PeterValberg

Det har nu ikke så meget med en tangent at gøre...
du skal bare indsætte punktets koordinater i forskriften for g,
derved kan du bestemme værdien for a...

g(x)=x^4-4x^3+3x+a

5=2^4-4\cdot 2^3+3\cdot 2+a

bestem nu a (15)

så skulle grafen gerne gå gennem punktet (2, 5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. marts 2020 af Juliesanchez

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2020 af PeterValberg

#2 ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.