Matematik

Reklame

06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Bed godt, at svaret er B, men hvordan kommer man frem til det.

Min problem ligger her
Vedhæftet fil: 20200306_143353.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Fordi B er den mest retvisende reklame. De to andre siger også 5% pr. kvartal men de informerer ikke om hvad den årlige rente faktisk er, hvilket er det man oftest er mest interreseret i


Svar #2
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvis svaret skal være 23,14 hvordan skal jeg så finde frem til det
Vedhæftet fil:20200306_153659.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Den samme måde som den årlige rente er fundet i den første opgave. Det er den månedlige rente på 1,75% opløftet i 12, altså (1 + 0,0175)12 = (1,0175)12= 1,2314, så den årlige rente er 1,2314 - 1, altså 0,2314%. 


Svar #4
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvordan kommer jeg frem til hvilke bank jeg ville helst låne 25000kr. I et år. Hvorfor?
Vedhæftet fil:20200306_220403.jpg

Svar #5
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Fejl

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Du vil helst have den bank der er billigst. Omkostningerne er oprettelsesgebyr + rente omkostninger. P.a. betyder rente pr. år. så:

I den første bank er omkostningerne 6/1000 * 25000 + 0,11*25000 = 2900

I den anden bank er omkostningerne 500 + 0,1*25000 = 3000

Så bank 1 er bedst, selvom renten er højere, fordi deres oprettelsesgebyr er lavere. 

Lånebeløbets størrelse har betydning for bedste valg af bank, da bank 1's oprettelsesgebyr er relativt til lånebeløbet, så et meget stort lånebeløbet betyder stort oprettelsesgebyr


Svar #7
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvorfor divider du det med 1000

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Der står 6 promille. Promille betyder tusindedel. Det er ligesom procent betyder hundrededel, så 6 procent er 6/100.

Svar #9
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvad med Opgave B hvordan kommer man frem til det

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Det svarede jeg også på tidligere. Da oprettelse er relativt til lånestørrelse, så vil større lån gøre bank 1’s tilbud værre. For at være præcis så er bank 1 bedre for lån mindre end 31.250, og bank 2 er bedre for alle lån over 31.250.

Dette kan du komme frem til ved at løse ligningen 0,006*x + 0,11*x = 0,1*x + 500

Svar #11
06. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Når ok tak for Hjælpen

Skriv et svar til: Reklame

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.