Matematik

En stokastisk variabel

10. marts 2020 af Birkzz - Niveau: B-niveau

Hej, kan I hjælpe med at forklare hvad dette betyder og hvordan man bruger formlen for det?

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 3 og sandsynlighedsparameter 0,5 

a) bestem sandsynligheden P(x=8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2020 af PeterValberg

Du kan læse om binomialfordelingen her < LINK >

Er du sikker på, at antalsparameteren er 3 ?
Det er nemlig det antal gange man foretager eksperimentet,
og når der så senere står P(X=8), så giver det ikke mening,
idet det betyder sandsynligheden for 8 succeser ..... ud af 3 forsøg ??

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2020 af AMelev

Væn dig til at uploade et billede af opgaven, så fejl og mangler undgås.

Se FS 31 (185), (186) & (188).


Svar #3
10. marts 2020 af Birkzz

hov, sandsynligheden er p(X=0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2020 af PeterValberg

Du kan se, hvordan du beregner det, på det link, du fik i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
10. marts 2020 af Birkzz

Okay, men hvad angiver “n”? der
står jo n over x i formlen

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2020 af AMelev

Se din  formelsamling eller google binomialfordeling.
Alternativt kan du bruge din bog, der er sikkert eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2020 af PeterValberg

P(X=0)=K(3,0)\cdot\left(\frac12 \right )^0\cdot(1-\frac12)^{3-0}=...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.