Matematik

Vektorfunktioner

12. marts 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med b) & c). 

Troede at c skulle løses ved x(2.25), men når jeg plotter det, ser det ikke helt rigtigt ud.


Svar #1
12. marts 2020 af marielinge

Har fundet ud af c). Men nu går det også galt ved d).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2020 af mathon

d)
        y ' = 0.05 -0.5 · (-sin(2t)) · 2 = 0.05 + sin(2t)

Største højde over jordoverfladen kræver  y ' = 0

 0 = 0.05 + sin(2(to + Δt)) = 0.05 + sin(2to + 2Δt))      2Δt = p · 2π
 sin(2(to + p·π)) = - 0.05                                              Δt = p · π      p ∈ {0,1}   da   π < t< (3π/2)

 for p = 0

                  2to = sin-1(-0.05) = 3.09157

                  to = 1.54579

for p = 1

                   t = to + π = 4.68738
 

                   y(1.54579) = 2.07

                   y(4.68738) = 2.23

Sommerfuglen største højde 
over jorden 
er:               2.23 m


Svar #4
12. marts 2020 af marielinge

mange tak, hvad tænker du i forhold til b)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2020 af mathon

b)    

    Beregn 
                r(0) og r(4.5)


Svar #6
12. marts 2020 af marielinge

det vil sige dens retningsvektor og så derefter r(0) og r(4.5)?

eller skal det bare være selve vektorfunktionen? og skal det være x(t) eller y(t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2020 af mathon

     r(0) = (0.5 , 1)

     r(4.5) = (4.59 , 2.181)


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.