Matematik

mobiltelefoner

13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Karl har i en uge brugt sin mobiltelefon i 2 timer og 16 minutter om dagen i gennemsnit.

Du skal vise med beregning, at Karl i alt har brugt sin mobiltelefon i 15 timer og 52 minutter i løbet af den uge.

nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

7 * (2 timer + 16 minutter) = 

7*2 timer + 7*16 minutter =

14 timer + 112 minutter = 

14 timer + (1 time + 52 minutter) =

15 timer + 52 minutter


Svar #2
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvordan kom du frem til det

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Der er 7 dage i en uge, så jeg ganger hans gennemsnitlige daglige forbrug med 7.


Svar #4
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Okay tak

Svar #5
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

 Karl sover ca. 8 timer i døgnet.
4.2  Hvor stor en procentdel af sin vågne tid har Karl brugt sin mobiltelefon i den uge

hvordan regner man det ud


Svar #6
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis han sover 8 timer i døgnet, så er han vågen i 16 timer.

16 timer = 16 * 60 minutter = 960 minutter

Han bruger mobiltelefonen i 2 timer og 16 minutter.

2 timer + 16 minutter = 2*60 + 16 minutter = 136 minutter

Så han bruger telefonen i 

136 / 960 * 100% = 14,2%

af sin vågne tid.


Svar #8
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

 Liva siger, at hun i løbet af et døgn har brugt sin mobiltelefon ca. 5 % af sin vågne tid.


 Giv et eksempel på, hvor lang tid Liva kan have sovet, og hvor lang tid hun kan have brugt sin mobiltelefon på det døgn

hvordan regner man det ud


Svar #9
13. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Svar #10
14. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Svar #11
14. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Liva siger, at hun i løbet af et døgn har brugt sin mobiltelefon ca. 5 % af sin vågne tid.


Giv et eksempel på, hvor lang tid Liva kan have sovet, og hvor lang tid hun kan have brugt sin mobiltelefon på det døgn

hvordan regner man det ud

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Man bruger da bare formlen i bogen.


Skriv et svar til: mobiltelefoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.