Matematik

f mærke.

21. marts 2020 af josefine43 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

En venlig sjæl som kan hjælpe mig med b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2020 af peter lind

se formel 121 side 23 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2020 af mathon

\begin{array}{llll}a)&&f(x)=6x^4+4x+20\\\\&&f{\, }'(x)=6\cdot 4\cdot x^{4-1}+4\cdot 1\cdot x^{1-1}+0\\\\&&f{\, }'(x)=24x^3+4\\\\\\b)&\textup{tangentligning:}&y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)\\\\&&y=(24{x_o}^3+4)\cdot (x-x_o)+\left ( 6{x_o}^4+4x_o+20 \right )\\\\&\textup{som med }x_o=1\\&\textup{giver:}&y=(24\cdot 1^3+4)\cdot (x-1)+\left ( 6\cdot 1^4+4\cdot1+20 \right )\\\\&&y=28x-28+30\\\\&&y=28x+2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2020 af mathon

kontrol:
                                    \small \textup{tangentLine}(6x^4+4x+20,x,1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2022 af Perikon007

Men hvordan kontroler du om a er rigtig? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. januar 2022 af mathon

kontrol på a):
                           \small \begin{array}{lllllll} \textup{Define }f(x)=6x^4+4x+20\\\\ \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\ \textup{TAST }fm(x) \end{array}         


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2022 af Perikon007

Den vil ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} fm{\color{Red} (x)} &:= \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\bigl({\color{Red} f(x)}\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2022 af Perikon007

Men hvad er d for noget?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} fm(x) &\approx f'(x)\quad \textup{nSpire "t\aa ler" ikke '. Derfor \textit{m} for m\ae rke.} \\ \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} \square }\bigl(\square \bigr) &= \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\bigl(f(x) \bigr) \approx \textup{afledede}\bigl(f(x)\bigr)\textup{ for variablen }x \\ & \textup{nSpire kommando, der differentierer indholdet i parentesen.} \\\\ \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} \square }\bigl(\square \bigr) &\approx \frac{\Delta f(x)}{\Delta x}=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{\textup{tilv\ae kst i funktionsv\ae rdi}}{\textup{tilv\ae kst for }x} \end{align*}

Du finder skabelonen ved at se dette klip https://youtu.be/R_dj3Y80ufA


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2022 af Perikon007

Tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2022 af Anders521

#11 Du har lavet to fejl. Den første fejl kan læses i fejl-beskeden: du skulle have skrevet fm(x), så betegnelsen fm faktisk står for den afledede funktion af f, der afhænger af variablen x. Den anden fejl er en syntaksfejl: du skal ikke skrive 

                                                                     \small \frac{d}{d\cdot x}    \small \text{men} \quad \frac{d}{d x}  


Skriv et svar til: f mærke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.