Matematik

Andengradspolynomium

23. marts 2020 af Saraidrissi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegne en skitse af grafen for et andengradspolynomium f(x) = ax^2 + bx + c hvor c < 0, a < 0 og diskriminanten d = 0 

Nogle som kan hjælpe, med en forklaring evt hvad man skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af Capion1

a < 0     parablen er "sur"
c < 0     f (0) < 0
d = 0    toppunktet har x-aksen som tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2020 af peter lind

d<0 betyder at den har dobbeltrødder

c<0 at p(0) = 0

a<0 den har nedadvendte grene


Svar #3
23. marts 2020 af Saraidrissi (Slettet)

f(x) 2^2 + 0 + 0 

Menes der at forskriften, er dette? som jeg skal tegne ind 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2020 af Capion1

# 3
det, du har skrevet, er ikke meningsfuldt.
# 2     1) og 2) er ikke korrekt.
Tegn en sur parabel hvis toppunkt berører x-aksen, dog ikke i (0 , 0) . 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.