Matematik

Hjælp til binomialfordeling

24. marts 2020 af tonytony - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med min opgave

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter 12 og en ukendt sandsynlighedsparameter p.
To af sandsynlighederne for X er bestemt ved P(X ≤ 7)=0,56 og P(X  ≥ 9)=0,23.

a) Bestem sandsynligheden P( X = 8) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af AMelev

(X ≤ 7) = {0,1,......,7} og (X ≥ 9) = {9,10,11,12}, så kun X = 8 "mangler"

P(X ≤ 7) + P(X = 8) + P(X ≥ 9) = 1 Indsæt og løs ligningen mht. P(X = 8)


Skriv et svar til: Hjælp til binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.