Matematik

Andengradsligning

24. marts 2020 af Ridderrap21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find k, så ligningen x^2+kx+196=0 har netop en løsning. Hvordan griber jeg denne opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

Hvad bestemmer antallet af løsninger for en andengradsligning?


Svar #2
24. marts 2020 af Ridderrap21 (Slettet)

Diskriminansen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

Hvad gælder om diskriminanten, når der netop er én løsning?


Svar #4
24. marts 2020 af Ridderrap21 (Slettet)

Den skal vær nul, men hvad skal jeg så gøre nu?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2020 af mathon

          d=k^2-4\cdot 1\cdot 196=0


Svar #6
24. marts 2020 af Ridderrap21 (Slettet)

Så k=28 eller k=-28?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2020 af mathon

          k^2=784

          \sqrt{k^2}=\sqrt{784}=28

          \left | k \right |=28

          k=\left\{\begin{matrix} -28\\28 \end{matrix}\right.


Svar #8
24. marts 2020 af Ridderrap21 (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.