Matematik

Sinusrelationer

25. marts 2020 af EmmelieH03 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder her og har brug for lidt hjælp til en opgave. 

Opgaven går ud på, at jeg skal finde siden c og vinklen C.

De sider og vinkler jeg kender, er: A= 55º, B= 47º, b= 10 og a= 11,20,

Mit spørgsmål er så, hvordan finder jeg frem til siden c og vinklen C?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llll}&c=\sin(C)\cdot \frac{10}{\sin(47\degree)}=\sin(47\degree+55\degree)\cdot \frac{10}{\sin(47\degree)}\\\\&C=\left (180\degree \right )-(47\degree+55\degree) \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Vinkelsummen i en trekant er 180º. 
Altså gælder, at

C = 180º  - (A + B) = 180º - (55º + 47º) = ...

Brug sinusrelationerne til at bestemme siden c, dvs.
c = (sin(C) · A) / (sin (A))


Svar #3
25. marts 2020 af EmmelieH03

#2

#0

Vinkelsummen i en trekant er 180º. 
Altså gælder, at

C = 180º  - (A + B) = 180º - (55º + 47º) = ...

Brug sinusrelationerne til at bestemme siden c, dvs.
c = (sin(C) · A) / (sin (A))

Tusinde tak det hjalp virkelig


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#3

Gern geschehen.


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.