Matematik

hjælp

26. marts 2020 af mmuloo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Anna beder Brian om at tænke på to tal, x og y, og udføre følgende beregninger: a = x + y b = x – y Brian vælger tallene x = 5 og y = –3

1 Vis ved beregning, at b – a = 6. Anna siger, at a + b altid vil give 2x lige meget hvad y er.

2 Har Anna ret? Du skal begrunde dit svar. Nu beder Brian Anna om at tænke på to tal, s og t, hvor det gælder, at tallet t er dobbelt så stort som tallet s. Anna skal udføre følgende beregninger: p = t + 2s q = t – s Anna vælger t = 9

3 Vis ved beregning at p – q = 13,5 Brian siger, at p altid vil give 2t og at q altid vil give s.

4 Har Brian ret? Du skal begrunde dit svar.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2020 af ole222

1.

a = 5 + (-3) = 2

b = 5 - (-3) = 8

b - a = 8 - 2 = 6

x + y + x - y = 2x

Resten er i samme tankegang


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2020 af Moderatoren

Du har allerede fået hjælp her: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1947286

Skriv i den tråd, hvis der er noget, som du ikke forstår.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.