Matematik

Bestemt sandsynligheden?

27. marts 2020 af mosebakke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder på

Bestem sandsynligheden for, at der ud af 25 a°bningsdage er mindst 10 dage med en omsætning over 3000 kr.

Mit problem er bare at jeg ikke helt forstår hvordan jeg skal udregne det. Ved godt det er binomalfordeling, men kan ikke få mit til at gå op.

håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af PeterValberg

Er det hele opgaveteksten, for der mangler da vist en
oplysning om, hvad sandsynligheden er, for at omsætningen
er over 3000 kr. (sandsynlighedsparameteren)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. marts 2020 af mosebakke (Slettet)

min fejl. p=28 :)

håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2020 af PeterValberg

Du mener sikkert p = 28 % (altså 0,28)

Beregn vha. binomialfordelingen sandsynligheden for 
10 successer (over 3000 kr) med sandsynlighedsparameteren p=0,28
og antalsparameteren n=25 (antallet af åbningsdage)

se eventuelt: < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Bestemt sandsynligheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.