Matematik

Graf funktion f

29. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe? tak på forhånd :) 

Den vedhæftede figur viser Grafen for funktionen f. 

A) Bestem f(-1) ved hjælp af grafen. 

B) løs ligningen f (x) = 1 ved hjælp af grafen 

Vedhæftet fil: 20200329_115550 (1).jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2020 af AMelev

                                  
a) f(-1) er y-koordinaten til det punkt på grafen, der har 1. koordinat x = -1.
Du skal altså fra x = -1 gå lodret op, til du rammer grafen og derfra gå vandret ud til 2.aksen og aflæse 2.koordinaten.

b) f(x) = 1 betyder, at 2. koordinaten til grafpunktet er y = 1, og du skal så bestemme 1.koordinaten x til dette grafpunkt.
Gå op til 1 på 2.aksen og derfra vandret ud til du rammer grafen. Derfra går du så lodret ned og aflæser x-værdien på 1.aksen.


Svar #2
29. marts 2020 af Mettes3

tak :) 


Skriv et svar til: Graf funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.