Matematik

Sumkurv Københavns Kommune

29. marts 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mange tak til dem der vil hjælpe :) 

(sumkurv i vedhæftningen) 

a) Hvad fortæller medians tal i sumkurven om aldersfordelingen? 

b) Bestem kvartilsættet vha. sumkurven (forventer ikke svar men bare forklaringen til hvordan jeg finder det) 

c) Forklar hvordan sumkurven er tegnet: hvad er der afsat på hhv. x aksen og y aksen? Hvorfor er der tegnet rette linjer imellem punkterne? 

Vedhæftet fil: 20200329_160204.jpg

Svar #1
29. marts 2020 af l24 (Slettet)

Bedre billede af vedhæftet fil 

Vedhæftet fil:20200329_161111.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #2
29. marts 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. marts 2020 af AMelev

a) Medianen er 50%-fraktilen, dvs. den x-værdi, der har en kumuleret frekvens y = F(x) = 50%. Jeg sjusser den til ca. 34, men du må selv aflæse. Det betyder, at halvdelen af Købenfavn Komunes borgere er 34 år eller derunder.

b) Tilsvarende aflæses
Nedre kvartil = 25%-fraktilen Q1, hvor y = F(Q1) = 25% og  
Øvre kvartil = 75%-fraktilen Q3, hvor y = F(Q3) = 75%

c) x = alder/år og y = F(x) = kumuleret frekvens/%
Man antager, at antallet er ligeligt fordelt inden for de enkelte intervaller, og dermed vil den kumulerede frekvens stige jævnt (lineært) inden for hver enkelt interval.


Svar #4
29. marts 2020 af l24 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Sumkurv Københavns Kommune

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.