Matematik

Rekursionsligninger "Newtons Metode"

30. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg har fået følgende opgave for, som jeg ikke lige kan gennemskue, er der en der kan hjælpe mig? Opgaven kan ses i filer

Mvh En HTX studerende 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2020 af peter lind

se https://da.wikipedia.org/wiki/Newtons_metode  Se evt. den engelske version, som er mere udførlig


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2020 af Anders521

# 0

Du har at f ( xn ) = x2- w og  f '(xn ) = 2xn. Indsætter vi disse i rekursionsligningen får vi

xn+1 = xn - [f (xn) / f '( xn)] 

       = xn - [ (x2n - w) /  2xn ]

Lav nu en masse omskrivninger, hvor du ender med at faktorisere 1/2 udenfor en parantes.


Skriv et svar til: Rekursionsligninger "Newtons Metode"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.