Matematik

Stokatisk variabel

01. april 2020 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Har fået en længere opgave omkring stokatisk variabel, og jeg finder sandsynlighedsregning ret svær. 

Dette er den første opgave jeg er gået i stå ved.

Hvordan regner man specifikt ud for et bestemt nummer?

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2020 af janhaa

\\Bin(4,0.03) \\ P(X=x)=\binom{4}{x}*0,03^x*0,97^{4-x}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2020 af janhaa

P(X=1)=\binom{4}{1}*0,03*0,97^3=0,11


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2020 af AMelev

                              
X = antal kuglepenne, der virker. 3% er defekte, så 97% virker.       X ~ b(4,97%)

a) Vm(X) = {0,1,2,3,4}

b) 1 kuglepen, der ikke virker, dvs. at der er 3, der virker.
P(X = 3) = .... Se FS side 28 (155) & (153) eller brug dit CAS-værktøj.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2020 af AMelev

Ad #1 & #2
Bem. Her er X = antal kuglepenne, der ikke virker og ikke, som det står i opgaven "kuglepenne, der virker", men det giver det samme. Det er bare et spørgsmål om, hvad man betegner som succes/fiasko.


Svar #5
01. april 2020 af TingtokTea

Kan i være behjælpelige med spørgsmål e? :)

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Svar #6
01. april 2020 af TingtokTea

Bump.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2020 af AMelev

Ja, du har lavet e) korrekt - du skal bare have sandsynligheden P(X = 1) beregnet.


Skriv et svar til: Stokatisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.