Matematik

Parameterfremstilling

02. april 2020 af rose0553 - Niveau: C-niveau

To linjer l og m i planen er givet ved billedet 

 l:[[x][y]]=[[7][0]]+t*[[3][4]]

m: [[x][y]]=[[3][2]]+s*[[2][7]]

a) Undersøg, om vinklen mellem linjerne l og m er spids 

en der kender svaret!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af mathon

           \small \cos(v)=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\4 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 2\\7 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{3^2+4^2}\cdot \sqrt{2^2+7^2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af Capion1

Du kan nøjes med at se på fortegnet for det skalære produkt af de to retningsvektorer:
Da både første- og andenkoordinaterne er positive, er det skalære produkt også positivt.
Vinklen er da ...


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.