Matematik

Undersøg om punkt ligger på linje

03. april 2020 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i  tvivl om hvordan man lige undersøger om et punkt ligger på linje givet ved en parameterfremstilling

Da jeg lavede solve på N-spire kom jeg frem til at t=-1, og mit umiddelbare bud vil så være at punktet ligger på linjen, når vektoren har bevæget sig -1 frem, men ved ikke om det er rigtigt. Kunne godt bruge noget hjælp....

solve([[3][4]]=[[6][2]]+t*[[3][−2]],t) ? t=−1

Vedhæftet fil: 12345.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{Hvis P ligger p\aa \ }l\\\textup{skal g\ae lde:}\\\\ &\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6\\2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}\\\textup{dvs}\\&3=6+3t\\&4=2-2t&\textup{for \textbf{samme} }t\textup{-v\ae rdi i begge ligninger} \\\textup{som du har fundet til}\\&t = -1\\\textbf{Konklusion?}\end{array}


Svar #3
03. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

Ved ikke om det mig der fatter hat her, men skal t så isoleres i ligningerne eller hvordan? I så fald, hvad skal t så være lig med?


Svar #4
03. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

NÅÅR har fundet ud af det, tak


Skriv et svar til: Undersøg om punkt ligger på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.