Matematik

Kubik af bassin

06. april 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har kigget lidt nærmere på tegningen her og har tænkt på at den skrå ende må være 2m da det er at hvis afstanden fra de 2 skrå ender til hver sin ende må være 7,33 så lægger vi 7,33 sammen eller ganger med 2 og får 14,66 og bassinet er jo 16,66 så må det være 16,66-14,66 = 2 m.

Men problemet er bare hvordan kan jeg finde hvor mange kubikmeter vand der kan være.

Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af ringstedLC

image.png


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2020 af StoreNord

Jeg tror du har vedhæftet en forkert fil!

Men det lyder som om du har et trapez-formet bassin. Er det rundt, er det en keglestub. Er det firkantet, er det en pyramidestub.


Svar #3
06. april 2020 af UnicornLover

ej hov.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2020 af StoreNord

Midt i bassinet er der en trapez-formet sektion.

Beregn først arealet af de 3 flader du ser. Gang så med bredden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2020 af Soeffi


Svar #6
06. april 2020 af UnicornLover

jeg har regnet venstre side af den ud som giver 13,194.

Så højresiden som giver 8,796.

Men midterstykket forvirrer mig.

For jeg har 2 sider som er 2, men en som er 1,8 og den anden 1,2.

Hvordan finder jeg midterstykket?

Jeg tænkte at gange 1,8 med 2 få 3,6 og minus 1,2 og få det til 2,4, men hvis jeg så ganger 1,2 med 2 giver det også 2,4.

Har jeg ret eller?

Føler det forkert


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2020 af Soeffi

#0. Referer evt. til nedenstående tegning:

Vedhæftet fil:1950694.png

Svar #8
06. april 2020 af UnicornLover

A= 7,33 * 1,8 eller hd = 13,194

B= var jeg lidt forvirret med.Fordi den korte side af B er 1,2, mens den lange side er 1,8. Bredderne er 2. Jeg ved ikke hvordan jeg kan regne arealet ud, men jeg prøvede at regne med 2 * 1,8 = 3,6 også 2*1,2 = 2,4. Fratrækkelse af 3,6 med 2,4 = 1,2. Er mit bud på arealet.

C= 7,33 * 1,2 eller hl = 8,796


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. april 2020 af ringstedLC

#8: B består af et rektangel og en retvinklet trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. april 2020 af Soeffi

#8.

B er en trapez, hvor de parallelle sider er 1,2 m og 1,8 m henholdsvis. Afstanden mellem de parallelle sider er 2,0 m.

B kan evt. deles op i to dele: et rektangel med siderne 1,2 m og 2,0 m samt en retvinklet trekant med kateterne (1,8 m - 1,2 m) = 0,6 m og 2,0 m.


Svar #11
06. april 2020 af UnicornLover

vi regner så rektanglen ud som bliver 2*1,2 = 2,4 og trekanten = 2*0,6 = 1.2 * 0,5 = 0,6.

Nu regner vi midter arealet ud som er 0,6 + 2,4 = 3

Så hele bassinets areal burde være 13,194+3+8,796 = 24,99. Hvis afrundes 25.


Svar #12
06. april 2020 af UnicornLover

så 125m3


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. april 2020 af StoreNord

Midterstykket er \frac{(1,8+1,2)}{2}*2   de parallelle siders halve sum gange højden.

Det er et trapez på højkant.


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. april 2020 af StoreNord

#12
Arealet på 24,99 skal ganges med 8.

Der er egentlig ikke noget grundlag for at runde op.


Svar #15
06. april 2020 af UnicornLover

ok tak!


Skriv et svar til: Kubik af bassin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.