Matematik

normalfordeling m.m.

07. april 2020 af Kenzito - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med de tre første opgaver?

Vedhæftet fil: opgaver 15 mat.docx

Svar #1
07. april 2020 af Kenzito

Det skal også lige siges at jeg bruger Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2020 af peter lind

Den første opgave består af en øvelse, hvor du skal lære dit CAS værktøj at kende. Du  må slå op i hjælpefunktionen eller denn dokumentation du nu har. Du kan også søge på internettet. Søg på normalfordelig nspire

2. se formel 266 side 43 i din formelsamling. Du skal løse lignngen f(x) = 0,8 hvor μ = k

3. Det er også ved brug af CAS værktøj. Du må gætte på k og prøve dig frem


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2020 af AMelev

Husk lige for en anden gangs skyld:
- Kun én opgave pr. tråd
- Læg et billede op - ikke alle kan læse Worddokumenter

                                      
f(x):= normCdf(-∞,x,5,7)

a) Tegn grafen for f(x)

b) Solve(f(x)=0.8,x) eller afsæt punkt på grafen og ret 2.koordinaten til 0.8.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2020 af AMelev

                         
g(x):=normPdf(x,k,3)
Solve(g(1)=0.05,k)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2020 af janhaa

#4

                         
g(x):=normPdf(x,k,3)
Solve(g(1)=0.05,k)

I =k \int_0^1f(x)\,dx=0,05

manuelt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2020 af AMelev

                              
h(x):=normcdf(-∞,x,15,k)
Tegn grafen og opret en skyder for k  med fx min = 0 og max = 10.
Afsæt punktet (6,0.1) og flyt med skyderen, til grafen rammer punktet. Så ser du, at k ≈ 7.
Tjek med h(6)|k = 6.9 (eller k = 7 eller k =7.1). Gå evt. nærmere i decimalerne. Jeg får k = 7.02

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2020 af AMelev

                                 
a) Se FS side 43 (266). Nspire: f(x):=normPdf(x,23.7,3.7)

b) g(x):= normCdf(-∞,x,23.7,3.7)
g(28) - g(25)

c) Se FS side 42 øverste figur.
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2020 af AMelev

#5 Jeg forstår ikke, hvad du mener.
Hvor kommer integralet fra, og hvad mener du med "manuelt?"?


Skriv et svar til: normalfordeling m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.