Kemi

syre/base, hjælp!! det haster

08. april 2020 af Anonymm1 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til disse to opgaver: 

1. Den aktuelle stofmængdekoncentration af hydroxid i spyt er: 6,25 * 10^-8 M 

Hvilken formel skal du bruge for at beregne [H3O+], hvis du kender [OH-] ? 

2. Brug formlen du har fundet, til at beregne den aktuelle stofmængde koncentration af oxonium i spyt


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2020 af mathon

\begin{array}{llll}\textup{Ved 25}\degree C\textup{:}\\ &1.&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]} \end{array}


Svar #2
08. april 2020 af Anonymm1

Tak :) 

hvad med opgave 2, kan du hjælpe mig med det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2020 af mathon

Brug formlen.


Svar #4
09. april 2020 af Anonymm1

Men forstår ikke hvad det er jeg skal indsætte hvor ://

Svar #5
09. april 2020 af Anonymm1

Altså skal jeg dividere 10^-14 med oh- ik?

Men hvad skal jeg gøre med M^2 så?

Svar #6
09. april 2020 af Anonymm1

Og står der gange mellem M^2 og 10^14?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}\textup{Ved 25}\degree C\textup{:}\\ &1.&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]} \\\\ & 2.& \left [ H_3O^+ \right ] = \frac{10^{-14}\;M^2}{6.25\cdot 10^{-8}\;M}=1.6\cdot 10^{-7}\;M \end{array}


Svar #8
09. april 2020 af Anonymm1

Tak for hjælpen :)

Svar #9
09. april 2020 af Anonymm1

Når jeg selv vil regne det på lonmerwgner så skal jeg ikke skrive M2 vel

Svar #10
09. april 2020 af Anonymm1

Og hvordan kan jeg se hvad ph værdien så er? Synes ikke rigtig at jeg kan se hvad ph er ud fra resultatet du har skrevet

Svar #11
09. april 2020 af Anonymm1

Skal man så ikke sige -log til resultatet du skrev? Så har man ph værdien

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2020 af mathon

#11

              Jo.


Skriv et svar til: syre/base, hjælp!! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.