Matematik

Bestem en forskrift

09. april 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der har forstand på dette, som gider at hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2020 af Mathias7878

Du ved, at ved at integrere f(x) finder man samtlige (alle) stamfunktioner, der afhænger af en vilkårlig konstant k. Så når stamfunktionen går igennem et bestemt punkt, skal du altså bruge dette punkt til at bestemme konstanten k. Dvs du skal løse ligningen F(1) = 5 mht. k.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2020 af peter lind

a) Du kan bruge partiel integration eller dit CAS værktøj. ∫f(x)dx = x*f(x)-  ∫ln'(x)*dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2020 af mathon

            \small F(x) = \int ( \ln(x)+6x^2)\,\mathrm{d}x = x \cdot \ln(x) - x + 2x^3 + k

            F(1) = 5 = 1 \cdot \ln(1) - 1 + 2 \cdot 1^3 + k

            5 = 1 + k

            k = 4

            \small F(x) = x(\ln(x) - 1) + 2x^3 + 4


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.