Matematik

Logaritme

11. april 2020 af juliesejten - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået følgende opgaver:

d) log(2^5)= x log x 

e) log(3^7)= x log x

Jeg har regnet mig til at d) giver 1,50515. Men hvordan regner jeg det om til det ønskede format i opgaven??

Håber der er en der kan hjælpe :)

Med venlig hilsen,

Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2020 af peter lind

Det ser mærkeligt ud. Læg hele opgaven ind som billede


Svar #2
11. april 2020 af juliesejten

Her ses starten af opgaven. Resten er de to opgaver som tidligere nævnt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

log(2^5)= x log x er en forkert fortolkning af opgaven. Det bør være log(2^5)= n log x , da n og x ikke skal have samme værdi.

Det som opgaven lægger op til er, at benytte at log(an) = n log (a). Dette skulle bringe dig på sporet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Opgave 2a (og de følgende) benytter, at log(a) + log(b) = log(a*b).


Svar #5
11. april 2020 af juliesejten

Hej Eksperimentalfysikeren 

Det har jeg forstået men når jeg benytter log(an) = n log (a => 5*log(2) får jeg 1,50515.

Jeg skrev blot  log(2^5)= x log x for at tydeligøre hvordan svaret skal skrives. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal omskrive1,50515 så det passer ind i  () log ()?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

De 1,5, der står fortrykt, er blot den afrundede værdi af 1,50515. log(2) er en uendelig decimalbrøk. Med 6 decimaler er det 0,301030.


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.