Matematik

Beregn konstanten k

14. april 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål? tak på forhånd :) 

Opgave 3B: Omvendt proportionalitet Med CAS
Solcremers evne til at beskytte huden mod solens stråler angives ved en beskyttelsesfaktor der 
kaldes SPF (Sun Protektion Factor). 
SPF solfaktor-systemet skal forstås på den måde at ved faktor 2 filtreres 50 % af strålerne fra, ved 
faktor 4 filtreres 75 % stråler fra, ved faktor 10 filtreres 90 % fra, og ved brug af faktor 20 beskyttes 
mod 95 % af strålerne. 
Kilde : https://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Personlig%20pleje/Hud/ saadan-bruger-du-solcreme.aspx 

Tabellen viser sammenhængen mellem faktortallet og procentdelen af strålerne der når huden: 
Faktortal:
x
2  4  10  20
Procentdelen af 
stråler, der når
ind til huden:
f(x)
50  25  10  5
Der gælder at x og y er omvendt proportionale fordi x·y=k for alle sammenhørende værdier af x
og y. 

a) Beregn konstanten k for sammenhængen mellem faktortallet og procentdelen af stråler der når 
huden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af AMelev

Læg et billede af opgaven op i stedet for at kopiere teksten ind - så bliver det meget mere læsevenligt.

#0

Faktortal x: 2  4  10  20
Procentdelen af stråler, der når ind til huden f(x): 50  25  10  5
Der gælder at x og y er omvendt proportionale fordi x·y=k for alle sammenhørende værdier af x og y. 

y = f(x) Gang x med f(x). 


Skriv et svar til: Beregn konstanten k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.