Matematik

Reduktion

15. april 2020 af sommer2004 - Niveau: 9. klasse

Hej, sidder med nogle opgaver i forhold til reduktion, men kan ikke forstå, hvordan jeg skal løse disse opgaver?

4a2 + b2 – a2 – b

2(a + b) – (a – b)3 

3x2*x2

2*(3+3)2:8


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at skrie, hvad du selv er kommet frem til. Så er det nemmere at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af ringstedLC

1.

\begin{align*} 4a^2+b^2-a^2-b &= 4\cdot a^2-1\cdot a^2+1\cdot b^2-1\cdot b^2=\;? \end{align}

2. Er nok skrevet forkert af. Vedhæft et billede af opgaverne i stedet.

2\cdot (a+b)-(a-b)^3 =

3.

\begin{align*} 3\cdot x^2\cdot x^2 &= \;? \\ a^r\cdot a^s &= a^{r\,+\,s} \end{align}

4.

\begin{align*} \frac{2\cdot (3+3)^2}{8} &= \cfrac{\cancel{2}\cdot (6)^2}{\cancel{8}}=\;? \end{align}


Svar #3
16. april 2020 af sommer2004

Er kommet frem til disse svar, men er ret forvirret når det kommer til reduktion så er ikke sikker på de er rigtige.

Opg i forstår jeg ikke helt, hvordan jeg skal løse


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2020 af ringstedLC

a., b., c., e., f., g. er OK

d. 

\begin{align*} 4a^2-a^2 &\neq 4a \\ 4\cdot (a\cdot a)-1\cdot (a\cdot a) &= 3\cdot (a\cdot a)=\\ \end{align*}

h.

\begin{align*} 2\,(a+b)-(a-b)\,3 &\;{\color{Red} \neq} \;(2a-a)\cdot 3+(2b+3)\cdot 3=3a+9b \\ (2a+2b)-(3a-3b) &= \\ 2a+2b-3a+3b &= \end{align*}

fordi man skal gange/dividere inden der lægges sammen/trækkes fra.

i.: Man må altid udregne en parantes (3+3)2 = (6)2. Og (6)2 = 36. Forkort så som i #2 4.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.