Matematik

Tag og kegler

18. april 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har lidt udfordringer med opgaven her og håber I kan hjælpe og forklarer mig hvordan jeg skal løse opgaven her.

(Har set at denne opgave er blevet spurgt om før, men vil gerne gå i dybden med det her)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:Untitled2.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2020 af Capion1

a)  Lad radius i lille grundflade hedde r
Betragt nu den retvinklede trekant med de to kateter (200 - r) og 300 og vinklen 65º med store grundflade.
(Vær for øvrigt glad for, at der ikke stilles spørgsmål til keglelegemet, der udgår direkte fra skråtaget). 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2020 af Capion1

.SP 180420200157.JPG

Vedhæftet fil:SP 180420200157.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. april 2020 af mathon

                        \small \normal \begin{array}{lllll} b)&A_{\textup{overflade}}^{\textup{keglestub}} = \frac{\pi}{2}\cdot s\cdot (D+d)&\textup{hvor }s\textup{ er sidelinjen/fremf\o reren} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2020 af Soeffi

#0.

a) Af nedenstående figur, der er et snit gennem keglestubben, ses det, at D = 2·x + d ⇒ d = D - 2·x. Kateten x findes ved formlen: h/x = tan(65°) ⇒ x = h/tan(65°) = (300 mm)/2,145 = 139,9.
Dette giver: d = 400 mm - 2·139,9 mm = 120,2 mm

b) Areal = π·s·(D - d)/2. Her gælder, at: s·sin(65°) = 300 mm ⇒ s = (300 mm)/sin(65°) = 331,0.
Det vil sige: Areal = π·331,0·(400 - 120,2)/2 mm2 = 145.483 mm2

Vedhæftet fil:Untitled2.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
18. april 2020 af Soeffi

#6. Rettelse:...b)...Det vil sige: Areal = π·331,0·(400 + 120,2)/2 mm2 = 270.480 mm2

Skriv et svar til: Tag og kegler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.